UtrustningPlanerna är många


Men tiden får utvisa hur lång tid det tar å nå till målet ^^.


 


W.O.L.F - Where our love flourish

 

 

Här kommer lite olika tränings"redskap" vi har på Kenneln och något vi tidigare haft.

 

För barmarksträning:

 

 

 

1.Trehjuling - Byggd av A.R på Kennel Zockoz - används flitigt på barmark när inte fyrhjulingen används.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Fyrhjuling märket Keeway Dragon250cc

- haft lite reparationer på den då en axel i växellådan gick sönder, men nu är det snart snurr på denigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Snö:

 

1.En Gammal Oinakka Släde från -79 upprustad och nu även med ny mattbroms.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Bewe Alpi 2 (?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utöver min fina "park" av div. hundförar "fordon" så har jag vid vandringar ett Baggen 2x "midjebälde" samt för lin-löpning med minst en hund eller två eller fler.

 

 

 

 

Dragselar

 

De selar som används mest här hemma är Black Harness selar varvat med     Mr-koppel's Kombi selar med Grön Cammo, har en dragråttans sele ochså utöver en sele en vän sytt tidigare (hade två men en har kommit bort konstigt nog(??) )

 

 Hundgårdarna

4st i dagsläget, men fler kommer att tillkomma. 3st 36kvm+1st 48kvm

Samtliga sektioner mäter 2x2meter. Samtliga mått för sektioner och dörrsektioner finns sparat.

 

 

 På gång:

 

Just nu tränas hundarna för fullt och vi befinner oss uppe i Jukkasjärvi jag å vovvarna fär att jobba åter igen som guide åt JVT. Till våren/ sommaren ska fler hundgårdar byggas och lte div småfix sen får man ta ett steg i taget. 

 

 

Tidigare...

Under

 

Under 2016

- Så började jag äntligen att tävla i draget, visserligen i sprint tills jag har tillräckligt med hundar för MD och sedan Långdistans.  jag Debuterade på SM i piteå Massstart i sprintklasse, sedan SM i sprint tredagars tävling med individuell start, efter det bar det av till norråker för Polarhunds Mästerskapet i Norråker innan  vi åkte ner och tävlade i Nornäs.

 

Shasta lånades ut i Nornäs för att starta med sin uppfödare och de vann sin klass och där erhöll Shasta sitt första dragprovs pris 1:a , två veckor senare så Tävlar Shasta med  sin uppfödare och två kullsystrar plus deras pappa bland annat i spannet i särna och Vinner Polardistans 160 i sin klass!! därmed så erhöll shasta nu sitt andra 1:a dragprovspris och nu behöver hon bara 1 till för att bli svenskt polarchampoion

 

I september 2016 så flyttade jag och hundar samt alla mina nya hundgårdar upp till Jukkasjärvi Vildmarksturers kennel och jobbade säsongen ut.

 

...................-----------------------------------------------------------------............

 

Efter säsongen 2016/2017 erbjöds jag nytt 1års kontrakt hos JVT, samtidigt som jag erbjöds av ett annat 1års kontrakt där man kontrade med bla av lån av hundar till tävling och att jag skulle få tävla lite.

 

 

Sagt och gjort flyttade ner till Orsa för att pröva på livet på en mjölk bondgård som lärde mig en hel del nya saker.

 

Tävlade 5ggr under säsonden 2018 i slädhunds stil tillsammans med mina tre kämpar Shasta,Jeff och Texas, vi knep två silver medaljer under säsongen och en fäboddraget  gustavs pingla :)

 

De två mest minnesvärda tävlingarna från tävlingssäsongen är Vildmarks Racet och Nornäsdraget, VR var min första Medeldistans Tävling där jag fick låna hundar som överenskommet av min föregående arbetsgivare tillika uppfödare till mina tre Tävlings Hundar Malin Sundin Grindal :) 

 

Under Maj 2018 efter att mitt kontrakt gått ut enligt det vi avtalat sedan tidigare så Började jag jobba för JVT Igen och kommer nu jobba här i två år, men jag har flyttat upp till Kiruna för att stanna <3 Jag har hittat hem helt enkelt.

 

 

 

 

 

 

 

Kennel WOlfprintz

Where our love flourish - W.o.l.f.

Min drag-Utrustning