Om Mig

Om Mig

 

 

Kim Jensen

Född: 29 Juli 1986.

 

Om mig:

 

 

Men först den viktigaste biten ;)

 

Jag började med draghundar när jag skaffade mina första huskys 2007, men började dra med dem ordentligt hösten 2008 och sedan dess har det bara flutit på med släden å barmarksträningen.

 

 

 

Djuren har alltid varit en del av mitt liv och större delen av min fritid och uppväxt spenderades därför flitigt i stallet, det var min fristad. Ett ställe där jag kunnde fly undan mycket av de sociala interaktioner som annars känndes  att det förväntades av mig.

Skolan var en pärs och jag flyttade många gånger på grund av mobbing etc.

 

 

Hade en kaotisk uppväxt och i skolan svårt att koncentrera mig, utöver dyslexin som spökade. Genom hela min uppväxt så kännde jag mig alltid utanför och som att jag inte hörde hemma eller snarare passade in, jag hade mina särintressen som jag kunnde så gott som det mesta om.

 

 

När det gällde den sociala biten så hade jag väldigt svårt och för det mesta mådde jag dåligt av detta, Man försökte placera mig hos olika "Avlastningsfamiljet/foster familjer" men majoriteten av dessa ledde bara till särbehandlingar,mobbing,trakasseringar och utnyttjande iform av barnarbete i "familjerna's" hem då de hade lantbruksdjur och tyckte att vi skulle "göra rätt för oss" medans deras egna barn fick glass och behövde aldrig hjälpa till med deras djur så fick vi mocka osv.....ok vi hade två ok familjer men även där var det lite svårigheter.

 

Vändningen kom våren 2011 fick jag efter många års kämpande äntligen genomgå en utredning som sedan kom att visa att jag hade Aspergers Syndrom och "en släng" av ADHD. Sommaren 2011 var alla tester klara och man kunde konstantera att jag hade Asbergers utan tvekan, först blev man lite lätt chockad och det tog tid att vänja sig med bekräftelsen att jag hade haft rätt något VAR och ÄR annorlunda med mig.

 

Trots min Diagnos så tänker jag INTE trycka ner mig med saker som att känna mig på någotvis handikappad även om det är bra många gånger man känner sig socialt handikappad.

 

Enligt studier där man bla tagit bilder av aktiviteten i hjärnan hos en person med Asberger vs. en "normalfungerande" person så kunnde man klart och tydligt se skillnad, personen med asbergers har en klart högre aktivitet i hjärnan påvisad på bilderna, något som jag tycker är ett bra exempel.

 

Då det är för mig som en centrifug i toppspinn som spinner på i maxfart konstant... något som gör att det kan bli svårt ibland att svara vid tilltal på vissa frågor ibland när det är för mkt "input" just då. Det går inte stänga av utan alla intryck tar man konstant in och det går inte att stänga av, och är väldigt stressande... folk kanske inte märker det alla gånger, men dem som verkligen känner mig märker på mig tydligt när det blir för mkt.

 

Mycket kan sägas och skrivas och disskuteras om detta ämne, men Asbergers är en del av mig och mitt liv och min vardag, Ni kanske inte märker det på mig utåt, men det är en konstant kamp mot mig själv att hålla tillbaka, och försöka hitta läget "lagom" En spännande utmaning.

 

 

Ordet "Lagom" är en förteelse som alltid varit ett svårt begrepp som med svårighet existerat/funnits i mitt liv, föllt ös allt eller inget har alltid varit min melodi. Så i Draghundsporten så hör jag hemma en extremsport som kräver mycket, precis som jag.

 

Tävlingsdebuten blev efter mycket om och men inte förrens år 2016 på SM i Piteå Massstart Sprint 4-spann, därefter blev det Polarhunds Mästerskapet i Norråker en tvådagars tävling, och nu senaste SM i Gafsele 4-spann sprint samt Nornäs draget 4-spann sprint.

Har inte tränat mina hundar för sprint utan har satsatt på medeldistans då sprint är inte något för mig utan målet är långdistans..

 

Körkortet tog jag efter 5års till å från fixxande (kass ekonomi och inga levande föräldrar med körkort att övn köra med) 

 

 

Planer

 

Just nu siktar vi på en underbar säsong som guide här på JVT med många härliga turer med våra gäster, En 2:a Kull på min tik shasta plannerad efter säsongen 2018/2019 med min hane Jeff, där båda är mina kommandoledare som gått med mig i ur och skur på turer såväl som på tävlingar.

 

Mot framtiden och vidare! :D

 

 

Kim Jensen - Kennel Wolfprintz - Where our love flourish

 

W.O.L.F - Where our love flourish

Kennel WOlfprintz

Where our love flourish - W.o.l.f.